lördag 29 september 2012

En vecka senare

Nu har det gått en vecka sedan den senaste träffen med norra kretsen och ännu har jag inte fått ned en enda rad här i bloggen.

Jag kan i alla fall berätta att jag hade med mig ett antal olika träd till mötet och jag jobbade på två av dem (Ficusar). Tyvärr kunde vi konstatera att den ena av mina tvåstammade träd hade valt att självdö :-(, så med den fick de bli en liten omformning och en rejäl klippning.

När jag så småningom får tid till det ska jag sätta mig vid datorn och lägga in lite bilder. Tyvärr glömde jag ta kort under mötet.

onsdag 12 september 2012

Ett litet inköp

Om allt går som planerat kommer jag imorgon att hämta hem mitt senast  inköp till min lilla bonsaisamling som jag i sommras hittade av en ren slump här. Jag föll direkt för det lilla olivträdet i en underbar liten kruka och kände bara... den där måste jag ha!!!

Jag kontaktade omgående Tomas som så snällt kunde fixa och ta med den till årsmötet i Stockholm och där tog några vänliga själar från norra kretsen vid och flög hem den till Umeå.

Nu är det då dax för att hämta det lilla olivträdet och jag känner mig som ett litet barn på julaftonen, men skulle ju dock kunna säga att detta är en min egna lilla egopresent då jag nyligen paserat 30.

Bild: Tomas Gramming
Tror att detta lilla träd har stor potensial att bli något riktigt fint.

tisdag 4 september 2012

Äntligen är den här

Det händer endast fyra gånger per år och varje gång den kommer blir jag lika glad och idag var en sådan dag. Man skulle kunna säga att det var lite av en förtidig födelsedagspresent eftersom jag inte fyller år förrän imorgon... imorgon uppdaterar jag systemet till version 3.0, tänk vad tiden går fort.

Idag när jag kom hem från jobbet och öppnade postlådan så låg den äntligen där.

Bonsaibladet, Nr 3, 2012
Fort in och läsa den från "pärm till pärm" och den lär säkerligen läsas många gånger till.

söndag 2 september 2012

Den nya bloggen

Detta blir det första inlägg i den ny bloggen om mina försök att forma små bonsaiträd. Meningen är att jag ska kunna följa utvecklingen av varje träd och om ett par år eller så då allt känns hopplöst kunna se att det faktiskt hänt saker. Denna blogg blir med andra ord som en sorts dagbok för min bonsaier och potensaier.

Bloggen kommer till mesta del att bestå av bilder och jag kommer uppdatera så ofta jag kan eller har något nytt att komma med. Här nedanför ser ni mina påbörjade försök till att skapa vackra bonsaiträd.

Ficus natasja, 30cm ovanför krukan.
Ficus kinky, 27cm ovanför krukan
Jacaranda mimosifolia, 19cm ovanför krukan

Cotoneaster, 8cm ovanför krukan.
Detta är de träd jag har hunnit börjat forma lite och mer info om varje enskilt träd kommer så småningom. Förutom dessa har jag även lite fröplantor på gång och ett par yamadori som jag plockade i våras, mer om detta i senare inlägg.