söndag 28 oktober 2012

Ett nytt försök

Man kan ju inte få nog av att få försöka skapa  nya potentiella små träd så därför införskaffade jag i helgen ett nytt objekt att arbeta lite med.

Ficusen som ska genomgå en förvandling.

Tanken var att det skulle vara en Ficus natasja men jag är dock lite osäker på om detta är det. Tycker att den har lite större blad än vad jag är van vid samt att stjälken känns lite styvare.

Fina gröna blad på den nya Ficusen.

Först lite arbete med att ta fram rötterna.

Mycket rötter att trassla med.

Spanar in en ny dubbelstam.

Tro om denna kommer att klara sig hos mig?

Dax att plantera i den nyblandade jorden (½ planteringsjord och ½ kattsand)

Då var den på plats. Ficus ... ca: 43 cm

Eftersom jag inte har någon kruka att tillgå till denna ännu så fick den helt enkelt sitta i en helt vanlig kruka något som kanske är bra för tillväxten.

Sedan kan man ju fundera på varför jag planterade dem så snett i krukan... och det är helt enkelt för att jag har en plan. Fram med papper och penna för att börja skissa.

Tanken är att försöka skapa denna formen.

Tanken är att den ska luta lite mer och man kan se att fotot är taget lite snett. Jag är dock inte helt hundra på detta efter att då jag ritade till en triangel som skulle visa själva formen på trädet, känns som att den tippar eller något... kanske får jag räta upp den grövre stammen.

Skiss av trädets blivande design.

Tyvärr hade jag inte mycket tråd hemma och kunde därför inte starta själva formgivningen. Den tråd jag hade räckte till att linda och forma den mindre stammen.

Så vad tror ni nu, kan detta vara en intressant form eller bör jag tänka om?

1 kommentar:

  1. Det blir nog bra med tiden! Jag tror också att det faktiskt är en natasja, bladen bör minska i storlek efter några klippningar. För att få den att hålla formen/lutningen kan du väl (i brist på bonsaitråd) åtminstone tex binda fast den vid den där pinnen man ser på bilden? Så stammen stabiliserar sig i sin lutande form. Grenarna, som är tunnare, går att fixa senare.
    Det där att trädet ser ut att tippa kan man också korrigera så småningom genom grenarnas form, tex se till att alla grenar har samma lutning: de på trädets vänstersida ska luta ner lika mycket som på högersidan. Kanske bör också grenarna åt lutningshållet vara längre än grenarna på frånlutningssidan?... Men sånt går att fixa senare!

    SvaraRadera